Twee verdachten van inbraken sportkantines langer vast

woensdag 6 juli 2016

Peize - De rechter-commissaris heeft de 42-jarige man uit De Bult en de 35-jarige man uit Groningen die ervan worden verdacht inbraken in diverse sportkantines te hebben gepleegd, in bewaring gesteld. Het voorarrest van de twee mannen is daarmee met 14 dagen verlengd.

Samen met een 24-jarige mededader uit Leeuwarden werden ze in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 juni aangehouden als verdachten van een kantine-inbraak bij de voetbalvereniging Peize. Een getuige meldde toen de aanwezigheid van een verdachte auto met drie personen aan De Woerd. De mannen verlieten hun auto en kwamen kort daarna terug en vertrokken. De ondertussen gealarmeerde politie controleerde de mannen, trof in hun auto inbrekersgereedschap aan en hield ze aan. Een speurhond van de politie volgde het spoor van de mannen dat leidde naar de voetbalkantine aan de Hereweg in Peize. Daar werd een inbraak geconstateerd.

 

De 42-jarige en de 35-jarige worden ervan verdacht in mei en juni inbraken te hebben gepleegd in sportkantines van de vv Peize (2x), vv Hunsingo in Winsum, IJsvereniging De Hondsrug in Noordlaren, het in aanbouw zijnde dorpshuis in Een, een containerunit van het dorpshuis in Een en het clubgebouw van volkstuinvereniging De Toene in Veendam.

 

De buit bestond hoofdzakelijk uit snoepgoed, kleingeld, een televisie en gereedschap. Het schadebedrag dat is ontstaan door deze inbraken is echter zeer waarschijnlijk vele malen hoger dan de waarde van de gestolen goederen.

 

De 24-jarige werd in vrijheid gesteld maar blijft wel verdachte.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Roderwolde | 112 alarmeringen Roderwolde | Goedkoop Tanken in Roderwolde | Supermarkten in Roderwolde | Weerbericht Roderwolde